Prajitura cu nuca,ness si gem de caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Sep 2015 | 18519 vizualizari

 

Combinatii combinatorii,gusturi nediscutate....sau discutate ca oricum nu poti sa faci nimic in gustul omului.....

 

INGREDIENTE

  • Blat 2 buc ( cantitatile pentru un blat)
  • 3 oua
  • 1 albus de ou
  • 4 linguri zahar
  • 120 g nuca prajita si taiata grisier
  • 3 linguri de faina
  • Crema 1
  • 320 g gem de caise
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2
  • 250 g unt Pilos 82 % grasime
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 lingurite de ness
  • 200 g nuca prajita si taiata grosier
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca,ness si gem de caise:

Daca suntem harnici si plini de elan,prajim si taiem nuca cu o zi inainte, asa mai reducem din timpul de preparare.

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana acesta se topeste,apoi adaugam nuca si faina,omogenizam si la final incorporam albusurile, avand grija sa amestecam cu miscari lente, de jos in sus.Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 33/23 cm,intindem compozitia in tava,uniformizam si apoi dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si-l lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat. Cat timp se racesc blaturile facem cremele.

Crema 1: Mixam bine frisca lichida,apoi adaugam gemul si omogenizam.

Crema 2: Untul la temperatura camerei,impreuna cu galbenusurile si zaharul le amestecam pana obtinem o crema spumoasa, apoi adaugam nessul si nuca taiata grosier.

Asamblare: Asezam pe un platou primul blat,intindem crema 1 si o uniformizam, apoi asezam blatul 2,peste care intindem crema 2, uniformizam.portionam prajitura cu grija, pentru ca avem nuca grosiera si-n blat si-n crema,eu am folosit un cutit zimtat. Dupa ce am portionat decoram cu ciocolata topita.Si cam asta a fost toata filozofia, care incepuse cu o mare lene....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca,ness si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers-5 ANI DE BUCATARAS.RO